W2cjfollowup @ 5.05 Miting aviatic la aniversarea a 80 de ani de la infiintarea Aeroportului Cluj-Napoca


5 mai 2012

Miting aviatic la aniversarea a 80 de ani de la infiintarea Aeroportului Cluj-Napoca

Galerie Foto | Cronica

 

Cu ocazia aniversării a 80 de ani de la înfiinţarea aeroportului clujean, sâmbătă, 5 mai a avut loc un miting aviatic de excepţie. Spectacolul aerian a început puţin după ora 9.30 cu evoluţia solo a unui avion Extra 300 şi a continuat cu zboruri acrobatice executate cu planoare, paraşute şi cu cele patru avioane pilotate de  băieţii de la „Şoimii României”.

Cei peste 7.000 de clujeni care au participat sâmbătă la eveniment au văzut demonstraţii ale planoarelor,  şi acrobaţii cu avioane Extra 300 ale Aeroclubului României, elicoptere PUMA şi avioane de luptă MIG-21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române, precum şi elicoptere EC 135 şi IAR 316 B Alouette ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, toate luând parte la un spectacol aerian care a încântat peste măsură, dar a şi făcut să ţiuie urechile spectatorilor.

S-au făcut acrobaţii în formaţie şi individuală, salturi cu paraşuta, demonstraţii cu elicopterele, spre deliciul copiilor prezenţi care erau entuziasmaţi cot la cot cu adulţii, unii mai cunoscători în tehnica de zbor, alţii doar fani.

După miting, cei prezenţi au mers să stea de  vorbă cu piloții, copiii s-au fotografiat cu aceştia şi au putut admira avioanele de aproape. La ora 12 spectatorii prezenţi la miting au avut parte de o decolare pe viu a elicopterului PUMA care a răcorit atmosfera instant şi a dat fiori pe şira spinării celor pe care paza îi mai scăpa din ochi şi treceau linia galbenă de siguranţă pentru o poza mai bună, un vânt mai puternic şi un dram în plus de măreţie.

La mulţi ani! Aeroportului Cluj-Napoca, să găzduiască şi de acum înainte mitinguri la fel de minunate şi de spectaculoase!

Monica Delia Radu

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s